Kuudes – Mies Igasta

220px-Hanzo

Hattori Masanari [1], syntyi 1542,  oli vähäpätöisen samurain poika, joka oli Matsudaira klaanin palveluksessa. Hän oli ensimmäisessä taistelussaan 16-vuotiaana aatelisprinsessan pelastustehtävässä. Myöhemmin hän ansioitui Kakegawan linnan piirityksessä sekä Anagawan ja Mikatagaharan taisteluissa. Hän sai rohkeudestaan ja ovelista taktiikoistaan lisänimen “oni” eli paholainen. 

Hän tuli tunnetuksi taistelusta Oda Nobunagaa vastaan ja tulevan shogunin Tokugawa Ieyasun uskollisena soturina. Hänen keihäänkäyttötaitonsa ja kyvykkyytensä taktikkona kasvattivat hänen mainettaan.

Sattumalta, nykyihmiset tuntevat hänen jälkeläisensä Osamu Tezukan [2], joka on kuuluisa “mangan kummisetä” mm. Astroboy animaatiosarjan luoja ja monien monien muiden sarjojen kirjoittaja sekä kuvittaja.

Hattori Masanari oli Tokugawa shogunin luottoneuvonantaja ja häntä varten rakennettiin (Edo-kaudella) linnan oma sisäänkäyntiportti. Hattorin komentamat joukot toimivat linnan vartijoina.

IMG_0305

Igan provinssin miehet saivat mainetta ja kunniaa, he asuilivat Edon kaupungissa Iga-chon alueella joka on nykyään nimeltään Yotsuya. Igan miesten johtajan mukaan on kuitenkin nimetty metrolinja ja asema [3] lähellä porttia.

IMG_0301

Hattori kuoli munkkina vuonna 1596, 55-vuotiaana. Hänen hautansa on olemassa yhä hautausmaalla Sainenji- pyhätössä [4], jossa hän vietti viimeiset vuotensa. Häntä oli kutsuttu monella eri nimellä tapahtumarikkaan elämänsä aikana.

Paholainen. Mies Igasta. Salavihkainen mies (忍びの者). Sainen. Hattori Hanzo.

Ninja.

IMG_0311.JPG

1 - Pakollinen wikipedialinkki : https://en.wikipedia.org/wiki/Hattori_Hanz%C5%8D
2 - Osamu Tezuka: http://tezukaosamu.net/en/museum/permanent_1.html
3 - Hanzomon-asema: Google maps 
4 - Sainenji-hautausmaa: http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GRid=10159899
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s