Kymmenes – suigun


Kuki-suku polveutuu Kumanon alueen vaikutusvaltaisesta Fujiwara-suvun haarasta. Tämä sukuhaara toimi alueella Bettoo-roolissa eli pyhättöjen valvojina. Kumano on uskonnollisesti tärkeä alue Shinto-henkien takia ja myöhemmin myös siihen yhdistyi myös buddhalaisuuden pyhiä hahmoja, joita kunnioitettiin Japanissa. Kuki-klaanilla oli laivastoa ( suigun ) sillä Kumano sijaitsee Honshu-saaren eteläpuolella ja he myös sotivat vihollisklaanien liittoumien kanssa.

Tarkennuksena “oli laivastoa” -kohtaan: Kuki Yoshitaka, Kukishin ryun 9. sôke, oli vuonna 1592 kampaku Toyotomi Hideyoshin laivaston ylin komentaja. Laivastoon kuului n. 9200 laivaa. Yoshitakan alus oli 33-metrinen lippulaiva, Nihonmaru.

Kuki_Yoshitaka_navy
Kuki Yoshitaka ja laivasto. Lähde: Kukishinden Zensho, Ago Kiyotaka, 1983

Laivat olivat pieniä ja valtamerellä aallokko saattoi olla sangen voimakas. Jos käveli tai seisoi kannella jalat suorana lukossa, saattoi päätyä merelle. Nykyään miinalaivalla kävellään jalat koukussa, sillä miinaan ajaessa kansi “lyö” voimakkaasti ylös iskien kehon massan ylös, joka rikkoo polvet siinä tapauksessa että tietty selviää miinasta.

Kukishinden Ryu dakentaijutsun tekniikoissa on oltava polvet koukussa matalassa kamaessa. Mikäli siis haluaa tehdä oikein ja että tekniikat toimivat. Eilen saimme jälleen opetusta Shoden -tason tekniikoissa, kaasulämmittimen puhaltaessa lämpöä lähes nolla-asteiseen dojoon.

Kuki Yoshitakaan liittyvä uutinen: Letters by 16th-century warlords Nobunaga, 
Hideyoshi found in Kobe
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s