Yhdestoista – Lightning strikes

Tähän asti blogi ollut paatosta ja treeniraporttia. Ei sitä kukaan jaksa loputtomiin, ainakaan minä kirjoittajana. Siispä…kuva Kashiwan asemalta.

IMG_0341

Joitakin vuosia sitten vietin useita tunteja ja öitä yllä olevan nuoren naisen seurassa. Siistiä, eikö totta! Valitettavasti hän ei ole todellinen, joka tekee asiasta todella säälittävän. Paitsi että miljoonat muutkin ovat tehneet saman. Sittenhän se ei ole lainkaan säälittävää vai mitä?

Hänen nimensä on Lightning ja hän on pääosassa Final Fantasy pelisarjan neljännessätoista osassa (XIV)… osissa. Sarja on ensi vuonna 30 vuotta vanha ja sillä on yli 110 miljoonaa pelaajaa. Kohtalainen määrä verrattuna vaikkapa Suomen väkilukuun.

Tammikuussa pelialalla saatiin kuulla että Lightning tulisi esiintymään LV:n laukkujen mannekiinina. Sinänsä mielenkiintoinen ratkaisu. Kohderyhmä on selvästi nuoret naiset. Jo parikymmentä vuotta sitten Mercedes Benz kohdensi mainontaansa nuorille miehille, vaikka näillä ei hyvin todennäköisesti ollut rahaa elämänsa siinä vaiheessa ostaa mersua. Mielikuviin siis vaikutetaan hyvin nuorena. Vielä kun ratkaistaan äänen syntetisoinnin ongelmat luonnollisen puheen generoimisessa, niin alkaa näyttelijöiden ja mallien puntti tutista. William Gibsonin Idoru alkaa olla todellisuutta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s