Yhdeksästoista – viimeiset treenit

Eilen oli tuliaisostospäivä ja viimeiset treenit. Kirjoittelen tätä junassa matkalla kentälle. Tuliaisten lisäksi tarjoutui, kiitos Juhan haukankatseen, tilaisuus opiskella hombun Shomenin pyhimyksiä. Turistirysän myymälässä oli iso joukko pieniä patsaita, joissa oli hinnan lisäksi nimilaput. Asiasta kiinnostuneet tutkikoot Shingon buddhismin kolmeatoista bosatsua ja kahdeksan ilmansuunnan vartijoita.

Viimeiset treenit olivat loistavat. Vähän väkeä, olin ainut turisti. Sensei puhui enimmäkseen japania. Tulkkausta ei tullut juuri lainkaan, mutta viesti oli selkeä: Kuzushi. Kun rikot uken tasapainon ja rakenteen, kaikki tekniikat ovat helppoja.

Meillä oli myös pitempi juttutuokio tauolla, jossa päiviteltiin miten yksi tollo turisti myi omia kirjojaan Hombulla tauon aikana. Senseille hän toi lahjaksi yhden kirjoistaan. Ajattelikohan hän että Sensei kaipaa häntä ja haluaa nähdä kuvia missä hän poseeraa eri asennoissa lajin perusteiden mukaan? Vai kaipasiko hän kommenttia miten ahkera hän on ollut kun on tehnyt kirjan… samasta aiheesta mistä kaikki muutkin tollot turistit: huono kopio Hatsumi sensein vanhasta kirjasta? En ostanut kirjaa, sain käyntikortin.

Vein senseille lahjaksi suklaata Suomesta, mutta en tarpeeksi ovelasti. Nyt hän ehti antaa vastalahjaksi yhden harjoitus-Hanbon. Ensi kerralla paremmin… Kaikessa!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s