Art of invisibility

Näkymättömyyden taito tai silmältä kätkeytymisen taito on ollut tärkeää myös entisajan sotureille. Myös tämä taito on liitetty buddhalaisjumaliin joilta on pyydetty onnea ja siunausta. Marishiten on toisaalta sodan jumala(tar) ja toisaalta taas auringon jumalatar. Marishiten kuten myös Fudoo Myoo-oo on lähtöisin Intiasta ja häntä kuvataan usein ampumassa jousella ja ratsastamassa villisialla.

marishiten-blogs-yahoo-big

Yksi Marishitenin temppeli, Tokudaiji,  löytyy Tokiosta, Uenosta. Osuvaa on että se on kätketty näkyvälle paikalle Ameyoko ostosbasaarikadun varrelle Uenon asemalta etelään päin. Temppeli on helppo ohittaa vaate-, ruoka- ja muiden kauppojen viedessä huomion.

marishiten_temple

Temppeli on varsin pieni ja vaatimaton tyyliin Jos-olet-nähnyt-yhden-olet-nähnyt-kaikki. Sisällä on pieni temppelikauppa josta voi ostaa tyypilliseen tapaan amuletteja ja siunauksia.

Auringon jumalatar -muodossaan Marishiten on näkymätön, koska hän kätkeytyy auringon loisteeseen. Tästä itselleni tulee mieleen mitä meille on opetettu auringosta ja miekan käytöstä.

hatsumi_kasumi_no_kamae

Luettavaa:

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s