Osakaan shinkansenilla

Nyt mennään! Tämä on minulle olennainen osa Japani-kokemusta:

Mutta, otetaanpa pari askelta taaksepäin. Viime ”numerossa” harkitsin millaisen bento-boksin ostaisin. Olin pari päivää aiemmin rekisteröitynyt JR Shinkansen EX palveluun ja varannut lippuni. Valitsin Nozomi Super-express junan Green car-vaunun, joka on hieman parempi & rauhallisempi vaunu vaikka normaalit ovat Shinkansenilla olleet varsin mainioita.

Hups, laukku ei saa olla liian suuri tai siitä menee lisämaksu ja se vaikuttaa paikan valintaan. Onneksi uusi laukkuni oli mitoissa.

Webbi-palvelussa voi rekisteröidä Pasmo / Suica / yms IC-kortin tunnukseensa tai vaihtoehtoisesti ladata QR lipun iPhone lompakkoon. Minä tein molemmat, virhe!

Yritin mennä portista laukkuineni QR-lipulla ja portti löi puomit eteen kuin amatöörille. Virkailija ohjasi minut sivuun kun Pasmo-korttikaan ei toiminut. Kortinlukijapääte kertoi jotain virkailijalle, koska kuului ”naruhodo” eli hän totesi ”tosiaan”. Nopea resetti, uudestaan portille vain Pasmon kanssa, portti sylkäisi paikkalipun ja läpi mentiin. 😎

Vaunussa oli tilaa hyvin. Ehkä kolmasosa paikoista oli myyty. Nälkä oli jo hirmuinen. Olin odotellessa asemalla syönyt yhden perunadonitsin (jep), joten lopulta se bento.

1250¥ lounasboksi

Ruokailun jälkeen siemailin olutta ja ryhdyin kirjottamaan aamun treenien muistiinpanoja. Onneksi askelkuviot olivat samat joka ikisessä asiassa mitä teimme. Hauska ajatusleikki ja helpotti harjoittelua.

Olo on kuin olisi lentokoneessa

Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin tarkalleen saavuimme Shin-Osakaan josta oli nopsa vaihto ja varttia myöhemmin olin Hankyu-hotellilla. Huone oli pieni mutta tyylikäs ja toimiva. 31. kerros 🧐 Asema on viereisessä rakennuksessa eli liikkuminen on helppoa.

Huomenna seikkailua Osakassa 14 vuoden tauon jälkeen. 🥳

Leave a comment