改善 – Kaizen

Jatkuva tekemisen hiominen ja parantaminen on yksi tunnettu japanilaisen kulttuurin sekä tuotteiden laadun ominaispiirre. Tietty pätee treenaamiseen mutta se on yleismaailmallinen ominaisuus täällä.

Itse lähdin reissuun sen kummemmin valmistelematta. Lihasmuistilla, kylmiltään. Siksi missasin pari kehitysaskelta jotka olisivat tehneet matkasta helpompaa.

🥷

Ensimmäinen on ns. kertaluotoinen niksi: eSim dataliittymä puhelimeen. Menin tottumuksesta jetlägissä palvelutiskille Naritan kentällä kun sen olisi voinut hoitaa etukäteen kotona. Ei iso vaiva mutta vaiva kuitenkin ja vaati minulta fyysisen sim-kortin kanssa kikkailua. Seuraava vinkki jonka sain on käytettävissä päivittäin.

IC-kortit saa nykyään iPhonen lompakkotoimintoon. Senkun vain kevyt ”tap” puhelimella lukijaan matkan alussa sekä lopussa, niin veloitus hoituu sujuvasti. Lataaminen onnistuu puhelimella eikä tarvitse enää jonottaa automaatille lataamaan korttia. Sain jopa siirrettyä vanhan fyysisen kortin puhelimeen 🤓

Kehitys kehittyy.

… lisäys postaukseen. Aamulla jenien lisäys toimi hyvin. Nyt se kieltäytyy suorittamasta transaktiota 🤬

One thought on “改善 – Kaizen

  1. Ai himpskatti!!! Joutuuko vanhakin taipumaan ja alkaa modeniksi puhelimella matkoja maksavaksi (lue: kiitos hyvästä vinkistä 😀 )!!!!!?????

    Like

Leave a comment